Jump to content







FPN Quick Navigation




Photo

Board upgrade and fixes


  • This topic is locked This topic is locked
56 replies to this topic

#41 ceejaybee

ceejaybee

    Vintage

  • Member - Gold

  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 521 posts
  • Flag:

Posted 25 January 2010 - 23:50

That's the forum layout you have selected, I think, provided I understand correctly what you are saying.

Click on My Settings, towards the top of the board, right half, then click the forums tab on the next screen, left top, and if you look towards the bottom left of the page you'll see Topic Display Mode. Just select the one you want.

HTH, warm regards, Wim

Thanks Wim, allsorted and just in case nobody else told you today I'll say it..... "YOU'RE A STAR!"
Best Regards, Carol

#42 wimg

wimg

    Stip Etruria nut :)

  • FPN Admin

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21,296 posts
  • Location:Maastricht, Netherlands, EU
  • Flag:

Posted 26 January 2010 - 09:39

That's the forum layout you have selected, I think, provided I understand correctly what you are saying.

Click on My Settings, towards the top of the board, right half, then click the forums tab on the next screen, left top, and if you look towards the bottom left of the page you'll see Topic Display Mode. Just select the one you want.

HTH, warm regards, Wim

Thanks Wim, allsorted and just in case nobody else told you today I'll say it..... "YOU'RE A STAR!"
Best Regards, Carol

Thank you for your kind words, Carol.

I am glad I could be of help.

Warm regards, Wim

the Mad Dutchman
laugh a little, love a little, live a lot; laugh a lot, love a lot, live forever


#43 Ernie Wayne

Ernie Wayne

    Extremely Rare

  • Member - Gold

  • PipPipPipPipPipPip
  • 307 posts
  • Location:Massachusetts, USA

Posted 29 January 2010 - 13:36

Cannot View New Content
I have had no problems for a year, but for the last week, I get
A database timeout occurred when trying to View New Content.
I use Vista, Firefox, and it happens 24 hours a day no matter how many web windows are open.
Thanks for any help you can provide -- I appreciate the site and all your work very much.
John
Time will say nothing but I told you so.

#44 BearsPaw

BearsPaw

    Vintage

  • Member - Gold

  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 03 February 2010 - 15:23

I don't know if this is related to the upgrade, but I noticed that all of the topics now say there are "0 views," which seems unlikely since they, in many cases, have dozens of replies. It's a pretty minor issue, but it looks rather strange.

#45 ArchiMark

ArchiMark

    Pen Nut & Pretty Good Guy

  • FPN Supporter - Platinum

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,297 posts
  • Location:California
  • Flag:

Posted 03 February 2010 - 16:14

I don't know if this is related to the upgrade, but I noticed that all of the topics now say there are "0 views," which seems unlikely since they, in many cases, have dozens of replies. It's a pretty minor issue, but it looks rather strange.


I've noticed that in the past, think before all the 'upgrades'...just never remembered to bring it up....thought it odd too....

Meanwhile, still can't use the 'View New Content' button without getting the error message...really has limited the usability of the forums without it...
Digerati & FP Addict
Diplomat #055, Vacumaniac, & Nozacerati

*** Please check my for sale posts in Classifieds ***

#46 wimg

wimg

    Stip Etruria nut :)

  • FPN Admin

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21,296 posts
  • Location:Maastricht, Netherlands, EU
  • Flag:

Posted 03 February 2010 - 16:30

I don't know if this is related to the upgrade, but I noticed that all of the topics now say there are "0 views," which seems unlikely since they, in many cases, have dozens of replies. It's a pretty minor issue, but it looks rather strange.

The number of views is supposed to update every 3 hours, but it looks to me like it only does approximately every 24 hours. This is not a setting we can influence, other than instantaneously, or every 3 hours. Because of the overhead involved having the system do this instantaneously, we will leave it as it stands now, until all problems are solved.

In the mean time, you could try clearing your browser cache, if you haven't done so.

Check the FAQ topic, pinned at the top of the Members Helping Members forum for instructions on how to go about this.

BTW, if you have any problems accessing parts of the forum, or getting errors, we would really appreciate it if you could report those in the Members Helping Members forum. It makes things much easier to find for us.

Thank you in advance!

Warm regards, Wim

the Mad Dutchman
laugh a little, love a little, live a lot; laugh a lot, love a lot, live forever


#47 wimg

wimg

    Stip Etruria nut :)

  • FPN Admin

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21,296 posts
  • Location:Maastricht, Netherlands, EU
  • Flag:

Posted 03 February 2010 - 16:41

I don't know if this is related to the upgrade, but I noticed that all of the topics now say there are "0 views," which seems unlikely since they, in many cases, have dozens of replies. It's a pretty minor issue, but it looks rather strange.


I've noticed that in the past, think before all the 'upgrades'...just never remembered to bring it up....thought it odd too....

Meanwhile, still can't use the 'View New Content' button without getting the error message...really has limited the usability of the forums without it...

As I explained above, the number of views is supposed to update every 3 hours, but it seems only to do this about every 24 hours. This is not a setting we can influence, the choices being instantaneously, or every 3 hours. Because of system overhead, we will leave it as it stands now, until all problems are solved.

The VNP issue is something we are looking into, with the help of Invision.

In the mean time, just as for the # of views issue, you could try clearing your browser cache, if you haven't done so. Check the FAQ topic, pinned at the top of the Members Helping Members forum for instructions on how to go about this.

Regarding limited usability without VNP: it has an enormous system overhead, and one of the most likely candidates in forum functionality to give trouble. Personally, I prefer to go through the forums one by one, and once I've read all I want to, mark the forum as read, and go on to the next forum. Once I am then done with all the forums I want to read, and there aren't any new messages in the forums I was reading earlier, I mark the board as read, for the remainder of the messages I am not likely interested in or have no time to read Posted Image. This may not work for all, but it does for me.

BTW, also as mentioned above, if you have any problems accessing parts of the forum, or getting errors, we would really appreciate it if you could report those in the Members Helping Members forum. It makes things really much easier to find for us, and attend to if we aren't doing so already.

Thanks in advance!

Warm regards, Wim

the Mad Dutchman
laugh a little, love a little, live a lot; laugh a lot, love a lot, live forever


#48 ArchiMark

ArchiMark

    Pen Nut & Pretty Good Guy

  • FPN Supporter - Platinum

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,297 posts
  • Location:California
  • Flag:

Posted 03 February 2010 - 17:18

I don't know if this is related to the upgrade, but I noticed that all of the topics now say there are "0 views," which seems unlikely since they, in many cases, have dozens of replies. It's a pretty minor issue, but it looks rather strange.

The number of views is supposed to update every 3 hours, but it looks to me like it only does approximately every 24 hours. This is not a setting we can influence, other than instantaneously, or every 3 hours. Because of the overhead involved having the system do this instantaneously, we will leave it as it stands now, until all problems are solved.

In the mean time, you could try clearing your browser cache, if you haven't done so.

Check the FAQ topic, pinned at the top of the Members Helping Members forum for instructions on how to go about this.

BTW, if you have any problems accessing parts of the forum, or getting errors, we would really appreciate it if you could report those in the Members Helping Members forum. It makes things much easier to find for us.

Thank you in advance!

Warm regards, Wim



Thanks for all your help, support, and info, Wim...truly appreciate it!

Understand that everyone has different usage patterns/preferences....

For me and I think many others, it really helps to see what's new since last visit to the forums as opposed to going through each section one-by-one...just don't have the luxury of time to do that...but again, each to his own...choices are good....

:)

Thanks,

Mark
Digerati & FP Addict
Diplomat #055, Vacumaniac, & Nozacerati

*** Please check my for sale posts in Classifieds ***

#49 ArchiMark

ArchiMark

    Pen Nut & Pretty Good Guy

  • FPN Supporter - Platinum

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,297 posts
  • Location:California
  • Flag:

Posted 08 February 2010 - 17:45

UPDATE:

Just changed settings in My Settings>Search Settings>View New Content from 'Show me all content that I have not read' to 'Show me all content since my last visit'.

Now, I get a page with new content listed instead of the error message!

So, at least something works!

:D
Digerati & FP Addict
Diplomat #055, Vacumaniac, & Nozacerati

*** Please check my for sale posts in Classifieds ***

#50 Ernie Wayne

Ernie Wayne

    Extremely Rare

  • Member - Gold

  • PipPipPipPipPipPip
  • 307 posts
  • Location:Massachusetts, USA

Posted 08 February 2010 - 21:39

Thanks for the tip, Mark. After weeks of not having access to View New Content, your suggestion did the trick!
John
Time will say nothing but I told you so.

#51 ArchiMark

ArchiMark

    Pen Nut & Pretty Good Guy

  • FPN Supporter - Platinum

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,297 posts
  • Location:California
  • Flag:

Posted 09 February 2010 - 03:36

Thanks for the tip, Mark. After weeks of not having access to View New Content, your suggestion did the trick!
John


Always glad to be of service, John....

;)

Meanwhile.....

Just realized something else has been going on since about noon on Sunday....

I have not received one email notice of FPN thread being updated...very odd as by now I normally receive a bunch of them due to various threads that I'm subscribed to....

:hmm1:
Digerati & FP Addict
Diplomat #055, Vacumaniac, & Nozacerati

*** Please check my for sale posts in Classifieds ***

#52 wimg

wimg

    Stip Etruria nut :)

  • FPN Admin

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21,296 posts
  • Location:Maastricht, Netherlands, EU
  • Flag:

Posted 09 February 2010 - 11:30

Mark, we're looking into the notification problem.

Warm regards, Wim

the Mad Dutchman
laugh a little, love a little, live a lot; laugh a lot, love a lot, live forever


#53 ArchiMark

ArchiMark

    Pen Nut & Pretty Good Guy

  • FPN Supporter - Platinum

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,297 posts
  • Location:California
  • Flag:

Posted 09 February 2010 - 14:24

Mark, we're looking into the notification problem.

Warm regards, Wim


Great, at least it's not my imagination....

:)

Thanks for all your help at FPN. Appreciate it!

regards,

Mark
Digerati & FP Addict
Diplomat #055, Vacumaniac, & Nozacerati

*** Please check my for sale posts in Classifieds ***

#54 Sailor Kenshin

Sailor Kenshin

    Heart of sword

  • Member - Gold

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,406 posts
  • Flag:

Posted 09 February 2010 - 19:14

Meanwhile.....

Just realized something else has been going on since about noon on Sunday....

I have not received one email notice of FPN thread being updated...very odd as by now I normally receive a bunch of them due to various threads that I'm subscribed to....

:hmm1:



Same here!

#55 PJohnP

PJohnP

    Collectors Item

  • Member - Gold

  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,033 posts

Posted 09 February 2010 - 21:30

I have not received one email notice of FPN thread being updated...very odd as by now I normally receive a bunch of them due to various threads that I'm subscribed to.... :hmm1:


+1

No notifications have come through at all...

... although as a serendipitous side-effect, I'm looking over the sub-fora more closely, and finding some other fascinating discussions ! :clap1:




John P.

#56 wimg

wimg

    Stip Etruria nut :)

  • FPN Admin

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21,296 posts
  • Location:Maastricht, Netherlands, EU
  • Flag:

Posted 09 February 2010 - 21:39

Could you please all be so kind as to post these findings in the Member Helping Members forum? It makes it easier for us to trace any problems, plus there is a thread there already discussing this.

The notifications bear no relation to the upgrade anyway.

TIA!

Warm regards, Wim

the Mad Dutchman
laugh a little, love a little, live a lot; laugh a lot, love a lot, live forever


#57 wimg

wimg

    Stip Etruria nut :)

  • FPN Admin

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21,296 posts
  • Location:Maastricht, Netherlands, EU
  • Flag:

Posted 09 February 2010 - 23:50

Ok, hopefully fixed the email notifications. A few messages got stuck, holding everything up for unclear reasons.
We had to clear the message queue before it could be started up again, so older notifications are all lost, unfortunately.

Please report any further problems in Members Helping Members. This thread will be closed now Posted Image.

Thanks again!

Warm regards, Wim

the Mad Dutchman
laugh a little, love a little, live a lot; laugh a lot, love a lot, live forever





[Sponsored Content]